0 artikelen € 0,00 » Afrekenen
De rode draad

De rode draad

11 oktober 2017

- Jacomine

Laten we het vandaag eens even hebben over de kleur rood. Knalrood wel te verstaan. Zo rood als een tomaat, rode roos of de lipstick van je buurvrouw. Afijn, die kleur rood, daar hebben we het dus over.

Om eerlijk te zijn niet persé mijn lievelingskleur trouwens, maar trendy is 'ie wel! In het modebeeld op straat zien we knalrood namelijk al een poosje goed voorbij komen. Dat inspireerde ons om deze krachtige kleur ook eens in het interieur toe te passen. Gelijk maar een muur rood sausen dan? Nou.. daar wachten we liever even mee. Met rood als accentkleur kom je namelijk ook al een heel eind!

Afbeelding 5a
Afbeelding 5b

Zeker binnen de landelijke stijl pakken we het liever op een subtiele manier aan. De rode draad kan hier doorgevoerd worden in een kussen, plaid en kaarsen. Maar vergeet vooral ook de rode bloemen niet! Die zijn er namelijk in allerlei soorten en maten. Van klassiek tot modern, dus altijd een soort wat bij jouw interieur past.

Afbeelding1a
Afbeelding 1b
Afbeelding 1c

Geïnspireerd door rood als accentkleur, vond ik het hoog tijd hier in de winkel ook maar eens mee aan de gang gegaan. Onze koffiecorner moest er als eerste aan geloven.. Dat betekende 's ochtends vroeg nog even langs de bloemist, om rode bloemen te scoren.

Afbeelding 2a
Afbeelding 2b

M'n oog viel op de anthurium. Vond ik dit vroeger nog een oubollige plant, tegenwoordig kijk ik er heel anders tegenaan. Zeker wanneer het losse stengels betreft, vind ik ze ideaal om in een moderne setting te gebruiken.

De basis voor de tafelstyling werd een wit marmeren serveerplank. Dat frisse wit doet het altijd goed op onze zwart geschilderde koffietafeltjes. De goudkleurige olielampjes die er al stonden mochten blijven, die combineren weer mooi met het luxe marmer. Hier voegde ik de eenvoudige (maar altijd mooie) Fidrio vaasjes aan toe. Als kers op de taart volgde natuurlijk de anthurium!

Afbeelding 3a
Afbeelding 3b

Zo, die tafeltjes zagen er alweer gezellig uit. Laat de koffiedrinkers maar komen! Totdat de vensterbankjes me ineens aankeken met zo'n blik van.. 'Hé, en wij dan?' Vooruit, jullie verdienen ook nog even wat aandacht ;) 10 minuutjes later stonden ze te pronken met twee vitrine boxjes inclusief rode dinerkaars en anthurium. Missie geslaagd!

Moet er niet nog wat bij? Vroeg ik mezelf af. Nee.. less is more. Zéker wanneer het om rood gaat.

Afbeelding4a
Afbeelding4b
Afbeelding4c
Afbeelding4d
Witruimte
Auteur Jacomine