0 artikelen € 0,00 » Afrekenen
Een stoer en mannelijk interieur! Hoe dan?

Een stoer en mannelijk interieur! Hoe dan?

8 juni 2018

- Lisanne

Met vaderdag in het vooruitzicht is het hoog tijd om het een keer te hebben over een interieur voor mannen. Vrouwen hebben meestal toch andere ideeën over het interieur. Want laten we eerlijk zijn… Als vrouw heb je het toch vaak voor het zeggen in het interieur. Tuurlijk zijn er kritische mannen. Maar laten we zeggen dat het overgrote deel het allemaal wel prima vind als het om interieur gaat. Maar van wat voor interieur houden mannen wel? Zo eenvoudig is dat nog niet… Net zoals bij vrouwen houdt elke man van iets anders. Niet elke man gaat ten slotte voor een typische mancave. Ook zij houden van een verschillende woonstijlen. Oke, de meeste mannen worden niet blij van tientallen kussens en kaarsen… Maar ze houden wel degelijk van design. Ook zien ze graag kleur, toffe verlichting, kunst en niet te vergeten… Technische snufjes! We kunnen toch wel concluderen dat mannen houden van stoer wonen. In combinatie met natuurlijke materialen, vintage meubels, industriële elementen en planten. Hier een aantal tips! 

 

 


 

 

STAP 1 | MET DE JUISTE MATERIALEN...
Mannen bekijken een interieur vaak vanuit de praktische kant. Daarom kiest hij voor stoere en grove materialen. Maar jij kijkt vooral hoe het staat… Daarom bestaat een manneninterieur veel uit staal, hout en steen. Mannen zijn ten slotte stoer! En al die bloemetjes, tierelantijnen en zachte stoffen sluiten daar niet bij aan. Staal is dan ook je beste vriend in een mannelijk interieur. Denk hierbij aan een eettafel met stoere stalen poot. Die talloze leuke stalen bijzettafeltjes. Of wat dacht je van die prachtige tussendeuren van staal! Combineer dit met hout. Houten meubels werken namelijk altijd! Hoe grover je kiest, hoe rauwer en mannelijker het effect is. Ook past hout prima bij veel andere meubelen en kleurtinten. Wanneer je hier ook nog eens leer aan toevoegt, straalt je interieur echte mannelijkheid uit.

                                                                                                                                                                                           


 

 

stap 2

STAP 2 | MET DE JUISTE KLEUREN EN ACCESSOIRES...
Diepe kleurtonen in combinatie met zwart, wit, grijs en bruin vormen toch wel het ultieme kleurpallet voor een mannelijk interieur. Natuurlijk zijn er geen regels en wetten… Want ieder zo zijn smaak! Dit kleurpallet helpt bij het krijgen van de juiste sfeer. Kies een aantal kleuren uit en houd dit aan als basis. Zo blijft het een geheel!

Versterk je kleurpallet door ook accessoires te kiezen die hierbij aansluiten. En nee… Accessoires zijn niet alleen voor vrouwen! Denk bijvoorbeeld aan een stoere verlichting, een vloerkleed of een toffe platenspeler. Maar ook planten, koffietafelboeken of het stoere houtskool element dat wij in het assortiment hebben past perfect!

                                                                                                                                                                                           


 

 

stap 3

STAP 3 | MAAK EEN STATEMENT...

Mannen en pietepeuterige items gaan niet samen. Zij kiezen dan ook liever voor grote items… Denk aan een grote bank als statement item. Met hierbij een grote leren poef waar ze hun voeten ’s avonds op kunnen leggen. En een grote houten tafel, wat jaren meegaat en erg praktisch is natuurlijk. Stiekem hebben ze op dit punt wel een beetje gelijk… Het is dan ook slim ook een groot item te kiezen als blikvanger. Hiermee creëer je een centraal punt in je woonkamer. Een absolute must-have in een mannelijk interieur is dan dus ook die grote stoel of bank of accessoire. Maar vergeet niet: het is niet alleen maar grote of alleen maar kleine items. Ga voor de juiste mix. Dat zorgt voor evenwicht in het interieur. 

                                                                                                                                                                                           


 

auteur