0 artikelen € 0,00 » Afrekenen

 


Van gedateerde jaren ’30 woning, naar warm en eigentijds familiehuis in een paar maanden. Dat je daarvoor niet altijd een nieuwe woning hoeft te betrekken bewijst deze prachtige binnenkijker, die ook in het boek Stijlvol Wonen Magnum Editie is verschenen. 


Een tijdelijke verhuizing was wél noodzakelijk, want de ingrepen die de bewoners van deze woning deden waren behoorlijk rigoureus. Ze woonden inmiddels al 9 jaar in hun vrijstaande woning, maar hadden het destijds betrokken zonder veel op te knappen of aan te passen naar hun eigen wensen. De bakstenen muren en ronde toogjes die overal terug kwamen, de onhandige indeling van de keuken en de hoogte verschillen in de vloer… Na 9 jaar was het toch echt de hoogste tijd om aan de slag te gaan en hadden de bewoners de mogelijkheid om het in 1 keer goed te doen. Vandaar dat ze hun spullen inpakten en tijdelijk elders zijn gaan bivakkeren. Wel bleven ze in de buurt om de vorderingen van de verbouwing goed te kunnen volgen. En dat ging in rap tempo.

 

De erker in de keuken verdween, zodat de ruimte een stuk strakker werd. Nieuwe openslaande deuren werden geplaatst en zorgen voor een flinke dosis daglicht. Daarnaast verrees een prachtige royale veranda. Toogjes werden strak getrokken en voorzien van minimalistische stalen deuren. De bakstenen verdwenen onder een vers laagje stuc en de wanden werden voorzien van een hoge plint. 


‘Voordeel van het opnieuw stucen is dat we meteen onze stopcontacten en lichtpunten opnieuw konden bepalen’, vertelt de vrouw des huizes. Dit zie je misschien nog wel het allerbeste terug in de hal, waar de open trap werd dichtgemaakt, bekleed met houten vloerdelen en voorzien van een gestucte zijwand. Hier zijn het minuscule wandspotjes die de treden aanlichten en voor een flinke dosis sfeer zorgen. Andere blikvanger in de hal is de nis, die op de plaats van de oude doorgang is gekomen. Ook hierin werd een subtiel spotje weggewerkt.


Voor zowel de basis (vloeren, stoffering), als hun meubels deden de bewoners een beroep op Meubelpark De Bongerd. ‘Omdat onze styliste ook al over de nieuwe indeling, het lichtplan en de materiaalkeuzes had meegedacht, konden we onze ideeën tot in perfectie afstemmen op de aangepaste ruimtes,’ aldus Frank Timmer. Geïnspireerd door de inrichting van de luxe feestzaal van Molen de Zwaluw kozen de bewoners voor strakke meubels in luxe grijs- en zwarttinten. ‘Dit rustige pallet vullen we graag aan met kussens, bloemen en accessoires in wat meer kleur’, vult de bewoonster aan. ‘Ook voor de accessoires konden we bij Meubelpark De Bongerd prima slagen. Op hun 1e etage hebben ze meer dan genoeg keuze in vazen, kussens en ornamenten die precies bij onze woonstijl passen. We gaan zeker nog eens terug om ons verlanglijstje verder aan te vullen’.


Kortom: een hele geslaagde metamorfose. ‘De overgang van de stijl van de vorige bewoners naar onze huidige stijl kan bijna niet groter zijn. Het is nu echt thuiskomen. Hier kunnen we heerlijk ontspannen en genieten van elkaar en onze twee kinderen’.