0 artikelen € 0,00 » Afrekenen

Thea en David boffen! Zij wonen in een deel van een prachtige historische boerderij uit 1850. Wie daar voor het eerst binnenkomt is gewoon even stil. De prachtige oude balken, het fantastische daglicht dat door de ramen valt, de originele deuren, die handgemaakte houten keuken, de die bijzondere oude tegeltjes… En dan daar in het midden die stoere houtkachel, dat enorme hoge plafond met de vide. Dit huis heeft sfeer. En niet alleen dankzij de historische basis, maar absoluut ook mede dankzij de bewoners ervan, die van dit huis ook echt een thuis wisten te maken. En dat is tegelijkertijd ook een hele uitdaging in zo’n bijzondere ruimte. Want waar plaats je de bank? Waar de eettafel en waar laat je de kasten?

Ons oog valt ook op het knusse hoekje bij een van de kleinere ramen, precies tegenover de keuken. Hier plaatste Thea een fijn fauteuiltje samen met een hocker en een grote kruiklamp. Dit breekt op speelse wijze de lange wand. Gezellig! Als de een aan het koken is kan de ander er even bij komen zitten met een wijntje of met de krant.

Dit kan overigens ook aan de bar. Hier staan 4 fijne barstoelen van Riviera Maison. Handig voor een snelle hap. Tussen twee haakjes… Die bar zelf mag er ook wezen. Het bovenblad is afkomstig van eigen terrein. David zaagde eigenhandig een joekel van een plank uit een boom uit eigen achtertuin. De extra dikke uitvoering, de grove natuurlijke vorm en het feit dat de bast er gewoon nog aanzit verraad dat niet alleen Thea, maar ook David een creatief aandeel in dit interieur heeft.

Het eindresultaat laat zien dat Thea en David goed hebben nagedacht. Door tussen de ramen twee smalle kasten te plaatsen creëerden ze rust en intimiteit. De symmetrie wordt verder heel sterk doorgevoerd door het plaatsen van twee identieke lampen voor de ramen. Omdat de ramen doorlopen tot aan de vloer zijn de lampen op twee bijpassende zuilen geplaatst en verminderen op deze wijze de inkijk van buiten naar binnen. 

Ook de bank zorgt - dankzij zijn ronde vorm - voor een knus ziteiland midden in deze grote ruimte. Zo heb je zowel zicht op de haard als op de natuur buiten. Tegenover de bank staan twee gecapitonneerde fauteuiltjes. Bijzonder hieraan is de keuze voor het handgewasht old saddle leder. Super zacht en comfortabel. Deze fauteuiltjes zijn speciaal voor de bewoners op maat gemaakt door De Bongerd.

Uitgebreid tafelen kan trouwens prima aan de stoere kloostertafel van maar liefst 3 meter lang. Een aanrader voor iedereen die hiervoor de ruimte heeft. Hieromheen staan comfortabele gecapitonneerde fauteuiltjes in chic zwart. Handig is de uitvoering in projectstof. Dit vermindert de kans op vlekken aanzienlijk. Twee stoere lantaarns boven de tafel maken deze ruimte in de woonkamer helemaal af. Op de tafel staat een originele oude truffelpot met wat rozenbotteltakken. Meer heeft een tafel soms ook niet nodig. 

Slapen doen de bewoners op de begane vloer. Ook hier weer oude balken, mooie ramen en een houten plafond. Een trappetje leidt de bewoners naar de aangrenzende badkamer.

Tot slot nemen we een kijkje in de kamer van dochter Julia. Via de houten trap in de woonkamer komen we op de vide met aangrenzend nog twee kamers. Het ledikantje van Julia bevindt zich onder de oude ronde dakkapel. Op de muur een lieve handgeschreven tekst. Ook deze kamer past helemaal in het overige plaatje.

Wie zo’n monument mag bewonen heeft vaak over het exterieur ook geen klagen. Het huis heeft authentieke luiken en een rietgedekt dak. Buiten eten kunnen de bewoners onder de kleine hooiberg. En dan is er nog die geweldige tuin. Dicht bij het huis strakke buxusvakken, onder andere gevuld met hortensia en trosroosjes. De tuin geeft dankzij zijn strakke zichtlijnen zicht op het omringende grasveld en het vele groen. Een van de paden in de tuin geeft zicht op de oude schuur met zwarte potdeksels en originele hooiberg. Kortom: landelijk wonen doen Thea en David zowel binnen als buiten!