0 artikelen € 0,00 » Afrekenen

Wie de meeste binnenkijkers doorbladert droomt weg bij perfecte plaatjes van immense huizen. Leuk, maar niet voor iedereen weggelegd. Dat groots wonen niet alleen is weggelegd voor veel vierkante meters bewijst deze binnenkijker bij onze styliste Gerjanne van Daalen. Zij woont met haar man Dirk-Jan en zoontjes Thijs en Tom op de hoek van een drie-onder-1-kap van begin vorige eeuw. Een woning met een typische indeling die je in veel rijtjeshuizen uit die tijd terugvindt. Raam voor en raam achter, de keuken aan het einde van de gang. Een ietwat donkere pijpenla. Zo was de oorspronkelijke indeling. Maar Gerjanne en haar man zorgden met enkele eenvoudige ingrepen dat achter de kleine voorgevel van haar woning (je zou hem zo voorbijrijden!) inmiddels een pracht van een woning schuilgaat, met volop ruimte voor gezin, familie en bedrijf aan huis. 


De ruimtelijkheid in deze sfeervolle woning zit hem niet alleen in de vierkante meters, maar vooral in de luchtige en doordachte indeling, waarbij met alle wensen en functies rekening werd gehouden. Zo zorgt de nieuwe vloer in Hongaarse punt voor lange zichtlijnen. Het rustige kleurpallet geeft licht en lucht. En zo werd bijvoorbeeld de smalle aangebouwde nis aan de woning tijdens de meest recente verbouwing voorzien van glazen deuren in een stalen frame. Door te werken met glas bleven de kijklijnen behouden, maar heeft degene die thuis wil werken toch de gelegenheid om zich terug te trekken. ‘De kracht zit hem in deze ruimte in de details’, aldus Gerjanne. 

‘Waar een ander misschien niet over nadenkt kunnen wij thuis heerlijk uren over doorzagen. Zo vonden we het belangrijk dat de deuren precies in het hart van de doorgang zaten, evenals de punt van de houten vloer. En om te testen wat het effect van de deuren zou zijn én of onze zelfontworpen indeling van de stalen kaders ons zou bevallen, hebben wij vooraf met schilderstape het frame uitgezet. Tot grote hilariteit van de kinderen overigens.’ Het kookeiland met bargedeelte was al langer een wens van Gerjanne. ‘Dus toen de oorspronkelijke U-vormige keuken aan vervanging toe was hebben we best even zitten puzzelen. Het wegslopen van een muurtje bleek de oplossing en laat onze woonkamer twee keer ruimer lijken.’ Een andere truc was de keuze voor grote meubelen. Een enorme U-vormige bank waarop ze alle vier languit kunnen liggen, een zwevend meubel aan de wand (want een doorlopende vloer zorgt voor een ruimtelijk effect), een ragfijn laptoptafeltje en bergruimte. Veel bergruimte. 


Uiteraard kon ze met al haar woonwensen bij de Bongerd terecht. Frank die haar al langer kent wist bij voorbaat al dat het maatwerk ging worden. ‘Hiermee helpen wij klanten met bijzondere wensen of aanpassingen. Of je nu een bank wil verlengen met enkele centimeters of dat je met een zelfontworpen item aankomt, wij weten al snel welk merk het beste aan deze wensen kan voldoen. Zo was het voor Gerjanne belangrijk dat de bank de hele ruimte tussen de uitstekende pendant en het raam zou opvullen. Meer ruimte was er niet en minder ruimte pakken zou zonde zijn.’ Hofstede Raanhuis, die de wensen van Gerjanne en haar gezin vervulde, heeft alles tot op de centimeter nauwkeurig uitgevoerd.  


Technische snufjes waar Dirk-Jan vooral blij van werd zitten vakkundig verwerkt in de zowel de meubelen als de keuken van RhijnArt Keukens uit Kesteren. ‘Omdat wij allebei een druk leven hebben was het voor ons ideaal om alles in één keer in Kesteren uit te zoeken. De mogelijkheden die de Bongerd biedt om alles op maat te maken bespaarde ons een tijdrovende zoektocht. Nu deden we het andersom. En het mooie is… Alles klopte. We hebben nergens een seconde spijt van gehad. Jawel, toch van één ding…’, lacht Gerjanne. ‘Dat we dit niet jaren eerder hebben gedaan’. De basis van de woning is sinds de verbouwing nog steeds klassiek. Maar keuken en meubelen strak en minimalistisch. Juist dat contrast versterkt elkaar. ‘Het was ook het plan dat het zo blijft’, vertelt Gerjanne. ‘Maar zodra ik er een paar kussens ingooi, de kaarsen aansteek en mijn verse bloemen neerzet is het in plaats van modern en minimalistisch meteen toch ook wel weer heel erg Gerjanne, warm en uitnodigend!’  


Tot slot nemen we nog een kijkje op de 1e etage. Ook hier heeft Gerjanne bewust hetzelfde kleurschema toegepast als op de begane grond. Offblack, wit, zilvergrijs en grijstinten met een groene ondertoon. Het stoere Élitis behang wat we in de bijkeuken spotten, is ook toegepast in de hal. Alleen hier is het behang voorzien van verticale banen die zijn opgebouwd uit fluwelen streepjes. ‘Iedereen die via de voordeur binnenkomt moet even voelen aan het behang, dat gaat gewoon vanzelf!’ Of het niet té gedurfd is zo’n uitgesproken behang? Dat vindt Gerjanne niet. ‘Door hem bewust tegen de wand te plakken die je niet kunt zien vanuit de woonkamer hoef je er niet altijd tegen aan te kijken. En door juist eens een keer iets echt te durven wordt je interieur veel uitgesprokener en unieker. En de kleuren en motieven passen perfect bij de rest van het interieur. Dat is wel een voorwaarde om zo’n statement behang te plakken. Hij hoort hier nu gewoon thuis.’ 


Ook de slaapkamers van de jongens zijn uitgevoerd in dezelfde kleurtinten. Toch hebben Thijs en Tom beide een heel eigen kamer, passend bij hun hobby’s en interesses. Zo kreeg Thijs - die later heel graag paleantoloog wil worden - een kamer rondom het thema dinosaurussen. Een kunstenares maakte in oude prenten-stijl het skelet op de muur. De tinten sluiten perfect aan bij de meubeltjes. En Tom had op internet een plaatje gezien van een zwarte lambrisering. Die kreeg hij! Zelfs zijn oude kast werd meegeschilderd. Kortom: een geslaagd voorbeeld van hoe je kamers kunt inrichten speciaal voor de kinderen, zonder dat ze uit de toon vallen met de rest van het huis. 

Meer foto's zien van deze stijlvolle woning en leren van de leukste tips & tricks van onze styliste? Volg haar dan op ons blog


BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren