0 artikelen € 0,00 » Afrekenen

Deze prachtige woonboerderij stond afgelopen voorjaar te koop. En zoals dat gaat als je eenmaal weet dat je gaat verhuizen was ook hier gebeurd. Je koopt dan nu eenmaal geen nieuwe bank meer en begint al helemaal niet meer aan een andere vloer bijvoorbeeld. Als je niet uitkijkt ben je dan gewoon een beetje klaar met je huis en hou je lekker je hand op de knip om straks in je nieuwe woning helemaal los te gaan. Aan de andere kant... Je wilt potentiele kopers natuurlijk ook wel een beetje inspireren. Deze casus was het uitgangspunt voor de styliste van De Bongerd om eens lekker aan de slag te gaan in deze woning. Het resultaat van deze snelle metamorfose - en daarbij onze tips & tricks - zie je hier!

Aan de basis (muren, vloer, gordijnen, bank) hebben we niets veranderd. Snel sfeer aanbrengen doe je door het toevoegen van oud hout (een nieuwe salontafel en een houten krukje) en een vloerkleed. In dit geval mocht het wel een beetje speels. En dat is gelukt dankzij een enorm koeienvel. Zodoende is die huidige vloer opeens helemaal zo gek nog niet. Salontafel, krukje en vloerkleed zijn van die items die je trouwens in bijna ieder interieur kunt toepassen en dus makkelijk meeverhuizen!

Is je keuken niet zo groot? Of heb je maar een kleine eetkamer? Ga dan voor een ronde eettafel. Een andere tip die je ruimte groter doet lijken en meteen voor veel sfeer zorgt is het toepassen van dezelfde styling-elementen zowel in de woon- als eetkamer. Wij kozen hier voor trendy oud-roze in combinatie met enkele industriële elementen. Oud roze is een kleur die goed matcht met antraciet en grijs en de boel in een handomdraai opfleurt. Bloemen, kaarsen, kussens en een vaasje... Opeens lijkt het of je een heel nieuw interieur hebt. De industriële lamp en het ladekastje zorgen juist weer voor de nodige dosis stoer. Ook deze items kun je prima meeverhuizen of later weer eens naar een andere kamer slepen.

Heb je dat ook wel eens? Dat je het helemaal zat bent... Die rommelige badkamer, die overvolle hal. Om over de slaapkamers maar niet te spreken. Begin niet gelijk met hakken en breken of met de aanschaf van iets nieuws. Maar start eens met een flinke opruimbeurt. Haal alles leeg en kijk wat er allemaal achter de kastdeuren kan verdwijnen. Ga daarna aan het stylen met de spullen die je misschien gewoon al hebt. Zoals dat  heerlijke stapeltje (nieuwe) handdoeken. Een mooie parfumfles, die ene weegschaal die best gezien mag worden. Et voila... Nieuwe badkamer! 

Zou je je strakke witte keuken wat landelijker willen aankleden? Kies dan ook hier voor oud hout. Denk aan een krukje, broodplanken of een te gekke peper- en zoutmolen. Ook landelijk - en mooi in de keuken - zijn kruiken van aardewerk. De ene keer vul je ze met een zelfgeplukt veldboeket. De andere keer met je leukste pollepels en keukengerei. Een houten laddertje breekt speels de strakke lijnen. Hang hier gerust je theedoek overheen.

Stapels beddengoed in de kast, maar toch net niet de kleur of het patroon wat je voor ogen hebt? Ga dan eens voor een sprei. Je kamer ziet er in een handomdraai anders uit en je hoeft niet al je lakensets in één keer te vervangen.