0 artikelen € 0,00 » AfrekenenKalkverf, een eikenhouten parketvloer, Belgisch hardsteen, bank ‘Queen’ in vergrijsde linnen-look, gecapitonneerde stoeltjes, out houten tafels met kloosterpoot, kruiklamp.... Het huis van Jan en Gerdine ‘has got it all’! De landelijke stijl is door deze twee tot in perfectie doorgevoerd. Dit huis bewijst dat je ook in een nieuwbouwproject prima een landelijke woonstijl kunt doorvoeren. Sterker nog... Wie hier binnenkijkt vergeet dat dit huis nog geen jaar geleden is opgeleverd. Een hele sterke troef is daarbij toch wel de keuze voor de taupe-kleurige kalkverf van Pure & Original, die door de hele woning is doorgevoerd. Deze zet meteen de toon. Als Gerdine vertelt hoeveel tijd en energie ze in die muren heeft gestoken worden we even stil. ‘De verf heb ik aangebracht met een kwast. Door een draaiende beweging te maken krijg je het vlekkerige effect. Vervolgens heb ik alle muren behandeld met een speciale zeep en spons zodat ze beschermd zijn tegen vuil...’ Het mooie is dat deze techniek niet op 1 wandje is toegepast, maar door de hele woning doorgevoerd. Hierdoor komt de warme sfeer in iedere ruimte terug en voelt de woning aan als één geheel.


Het gekozen kleurpallet van grijzen, zand- en taupe tinten doet nergens saai aan in deze woning. Hoe dat komt? Door de mix van materialen. Een stoere linnenlook versus oud hout. Een glanzende koehoorn tegenover een oude bewerkte kruik. En er is nog een truc! Het toevoegen van de kleur zwart. Deze zorgt voor een pittige noot in het verder rustig gehouden pallet. Mochten Jan en Gerdine ooit zin hebben in verandering of kleur, dan kan dat met deze basis heel goed door de toevoeging van enkele accessoires. Zijn ze deze weer zat dan hebben ze nog steeds een prachtige woning.’

 

Wie de woning binnenkomt arriveert uiteraard in de sfeervolle hal. Loop je daarna door dan bevindt zich aan de linkerkant de gezellige woonkamer. Hier staat bank ‘Queen’ te pronken in een mooie grijze linnenlook stof. Deze bank vonden ze bij Meubelpark de Bongerd en is een echte favoriet in de winkel. Ook Jan en Gerdine zijn superblij met deze bank. Maar niet alleen de bank, ook de andere meubels vonden ze in deze winkel. Door het enorme aanbod van deze winkel was het niet gemakkelijk om een goede keuze te maken. Gelukkig zijn ze daarin uitstekend bij gestaan door Frank Timmer zo vertelt Gerdine. ‘Zo was het wel even spannend of al die verschillende tinten in het eindresultaat bij elkaar zouden passen. Je kiest soms toch van een klein staaltje stof. Een grijze bank, antracietkleurige stoelen, taupekleurige vouwgordijnen tegen een taupe-wand. Maar het resultaat heeft zelfs onszelf verrast.’ Enkele goedgekozen accessoires zetten in de woonkamer uiteindelijk de puntjes op de ‘i’. Een nonchalant gebreid plaid, een oude kruik en wat rustieke kaarsen.

Tip voor thuis: toch nog een kaal hoekje en geen inspiratie? Een stapeltje oude boeken doet het altijd goed. Zeker de ietwat vergeelde varianten en verschoten kaften.


De indeling van deze woning kun je gerust verrassend noemen. Bevind zich links de woonkamer, tegenover de hal, tussen twee smalle muurtjes is de trap naar boven gesitueerd. Deze scheidt woon- en eetkamer op speelse wijze van elkaar. De trap is trouwens een ware blikvanger. Jan van Boggelen - stoffeerder bij Meubelpark De Bongerd - heeft hier een prachtig staaltje vakmanschap laten zien en de trap voorzien van een schitterende loper.


Kijken we naar rechts dan kijken we de heerlijke open keuken in. Grote ramen en openslaande deuren laten de keuken baden in een zee van licht. Om dit te kunnen temperen kozen Jan en Gerdine bij Meubelpark De Bongerd voor de combinatie van linnenlook overgordijnen met in-betweens die het daglicht zachtjes filteren. Deze zijn voorzien zeilringen en op stoere zwarte roedes geregen. Dit geeft een sportieve uitstraling aan de gordijnen, want natuurlijk prima past bij dit jonge stel.


Naast het mooie daglicht is de royale oude houten eettafel met kasteelpoot ook een enorme sfeermaker in deze keuken. Aan deze tafel is ruim voldoende plaats. Jan en Gerdine plaatsen hier 6 comfortabele gecapitonneerde eetkamerstoelen voorzien van armleuningen. Deze staan garant voor urenlang comfortabel tafelen. Praktisch is ook de bekleding van deze mooie fauteuiltjes. Deze is namelijk voorzien van een unieke stof waarop vlekken geen vat hebben. De stoelen kun je dus gewoon afnemen met een vochtig doekje. Deze praktische bijkomstigheid doet overigens niets af aan de uitstraling van deze stoelen. De zacht glanzende bekleding is namelijk een prachtige keuze in contrast met al matte tinten die het huis rijk is.


Wie een nieuwbouwwoning aanschaft kan wel eens te maken krijgen met een beperkte keuze voor keuken en badkamer. Ook Jan en Gerdine liepen tegen dit probleem aan. Maar omdat dit stel al jarenlang droomde van een handgemaakte landelijke keuken besloten ze de keuken die de woningbouwer opleverde te verplaatsen naar de garage. Hier kunnen ze lekker rommelen als ze samen weer eens aan het klussen zijn. In de woonkeuken kwam toen alsnog de keuken van hun dromen. De vondst van de twee oude houten balken achter het fornuis is een sterk punt in deze woning. Hierdoor wordt de keuken geen losstaand onderdeel maar integreert hij mooi met het interieur waarin oud hout een steeds terugkerend thema is. Dit gebeurt trouwens ook doordat Gerdine consequent de kalkverf ook heeft toegepast in de keuken. Zelfs het randje van de schouw heeft ze meegenomen.


De prachtige landelijke stijl van deze woning is niet alleen voorbehouden aan de begane grond. Ook boven treffen we deze sfeer aan. Gerdine heeft een gevoel van eenheid weten te creëren door de kalkverf muren door te trekken tot aan de overloop.


In de slaapkamer zorgt een antracietkleurige muur voor extra sfeer. Hiertegen steekt het prachtige ledikant van de Bongerd extra goed af. Het antraciet komt subtiel nog even terug in een randje in het Franse bedsprei en in de lampenkappen. Kortom: perfectie tot in detail.