0 artikelen € 0,00 » Afrekenen


Wie fan is van de landelijke woontrend en op zoek gaat naar een huis kijkt al snel naar sfeervolle oude pandjes of juist nieuwbouwplannen in een jaren dertig stijl. Oude schouw erin, mooie houten vloer, de wanden een landelijke tint en je hebt de sfeer meteen te pakken. Maar wat als je deze keuze niet hebt? Als je bijvoorbeeld in een bedrijfswoning terecht komt?
Dat je ook dan je huis kan omtoveren tot een landelijk paleisje bewijzen Gert-Jan en Corrie in hun sfeervolle woning te Heteren. Via de receptie van hun autobedrijf worden we in de bijkeuken welkom geheten. Hier komen we van het een op het andere moment in een compleet andere wereld terecht. De wereld van stoer hout, vergrijsde tinten, kaarslicht en stijlvolle decoratie. Niets verraad dat hun huis onlangs een enorme metamorfose heeft ondergaan. Het lijkt of het altijd al zo geweest is.


Een sterke troef is het feit dat Gert-Jan en Corrie hiervoor in zee gegaan zijn met een goed bouwteam. Dit team heeft op diverse plaatsen in het huis de juiste toets weten aan te brengen. Allereerst als je via de bijkeuken de keuken betreedt. Deze woonkeuken is zo ruim dat er niet alleen een keuken met eiland in geplaatst is en een eettafel met 6 stoelen, maar daar is ook nog eens ruimte voor een sfeervol zithoekje aan de ene kant en een fantastische werkplek aan de zijde van de keuken. Inderdaad op maat gemaakt. Het schrijnwerk zorgt hier namelijk absoluut voor een landelijke touch. De verticale groeven, zwart metalen greepjes, fraai gedetailleerde kroonlijst boven en plint onder en de combinatie van een houten werkblad met handgeschilderde kastdeurtjes laten zien dat er over alle details is nagedacht. De vele kastdeurtjes en laatjes zorgen ervoor dat administratieve rommel aan het oog onttrokken wordt. Anderzijds heeft Corrie een aantal open vakken gelaten zodat ze hier naar hartenlust kan decoreren.

 

Ook de meubelen vond ze bij Meubelpark De Bongerd. Corrie en Gert-Jan hadden heel wat ruimtes in te richten en zijn daarbij goed geslaagd dankzij het advies van Frank Timmer. Wie houdt van de landelijke woonstijl kan daar immers goed slagen. In het favoriete kleurschema van de bewoners - taupe, zand en diverse grijstinten - was voldoende keuze. Voor de woonkeuken kozen ze daarom voor een grijze bank met hocker van het bekende merk Olav. ‘Deze bank met gecapitonneerde armleuningen is een favoriet bij veel klanten’, aldus Frank. ‘En dat is niet verwonderlijk. Behalve dat het een bijzonder stijlvolle en chique afgewerkte bank is, is hij ook nog eens in heel veel maten en stoffen leverbaar. Dus ondanks dat hij populair is, stel je toch zelf je unieke persoonlijke bank samen.’ Het grappige is dan ook dat Corrie deze bank ook in een zogenoemde love-seat variant heeft gekozen voor haar sfeervolle woonkamer. Hier ligt trouwens een fraaie houten vloer en trekt de zandstenen schouw meteen de aandacht. Dat moet hier gezellig toeven zijn tijdens de koude wintermaanden. Niet alleen vanwege de warmte van het haardvuur, maar ook dankzij alle warme details die dit echtpaar in de woning wist aan te brengen. Het daglicht komt zachtjes gefilterd binnenvallen dankzij de zandkleurige linnenlook vouwgordijnen. Het fraai betimmerde plafond onttrekt het systeem aan het oog en toont alsof het altijd al zo is geweest.


Behalve de meubelen heeft Corrie ook de stoere decoratie bij Meubelpark De Bongerd gevonden. Styliste Jacomine hielp haar in deze enorme woonwinkel met het maken van keuzes. Van de opgezette reebok aan de schouw tot aan het rendiervel over de sidetable en van de kussens op de bank tot en met de gedecoreerde schaal op de salontafel kon Corrie slagen bij De Bongerd. Voordeel van deze manier van werken is dat Jacomine en Corrie samen de decoratie bij elkaar hebben gezocht en in de winkel op elkaar konden afstemmen. Hierdoor weet je zeker dat je items onderling matchen en voorkom je dat je thuis komt met een mooi accessoire dat achteraf een miskoop blijkt te zijn. Jacomine: ‘indien gewenst kunnen we zelfs je potten en kussens weer even bij de meubelen houden die je uitgezocht hebt, zodat je kunt kijken of de kleuren goed combineren of juist niet’.


Ook de keuken zelf toont aan dat Corrie goed weet wat ze mooi vindt. De verticale freeslijnen en zwart metalen greepjes komen hier terug. Alleen is hier gekozen voor een warm witte tint, die fris afsteekt tegen de greige wanden. Een zwart aanrechtblad zorgt voor pit en verbindt de donkere vloer met de rest van de keuken.


Goede tip van Corrie - die een joekel van een AGA-fornuis heeft - is om ook een combi-magnetron in te bouwen. Wil je dan even een stokbroodje af bakken dan hoef je niet je grote oven helemaal op te warmen. In het kookeiland is een nis vrijgelaten waar twee barkrukken staan. Zo kan Gert-Jan gezellig aanschuiven met zijn krantje terwijl Corrie staat te kokkerellen in de keuken. Deze barkrukken vond Corrie bij Meubelpark De Bongerd. De kleur matcht perfect met de verfkleur van de wanden en ook bij de stijl van meubelen in het verdere interieur.


Tot slot nemen we nog een kijkje boven. Op onze vraag of die oude balken al van origine in het huis aanwezig waren verklapt Corrie dat ook hier de interieurbouwer voor heeft gezorgd. Een goed idee… Want de kamers ademenen een en al sfeer uit. Door de toevoeging van accentkleur oud roze zijn de kamers echte meidenkamers geworden. Toch horen ze helemaal bij het huis, omdat Corrie met haar voorliefde voor landelijk wonen ook hier wat oud houten items heeft toegevoegd, zodat je de verbinding houdt met de kamers beneden.

Het leuke meidenbed vond Corrie in Babypark. De decoratie is van De Bongerd.
Leuk detail is dat het kleine kaptafeltje met de stoel nog van Corrie zelf is geweest. Met een likje verf lijkt hij weer als nieuw en past hij helemaal binnen de nieuwe stijl. En daarbij… Zulke persoonlijke details maken van je huis een echt thuis. Al met al een zeer geslaagde renovatie!