0 artikelen € 0,00 » Afrekenen


Dichtbij het Vondelpark in Amsterdam ligt een werkelijk schitterende woning waarvoor Meubelpark de Bongerd onlangs de stoffering en inrichting mocht verzorgen. Styliste Gerjanne van Daalen kent de bewoners inmiddels al enkele jaren en leidt ons rond door tot dit tot in de puntjes opgeknapte huis. ‘Ieder plintje, elk detail is door mijn hoofd gegaan, dus ik ken de woning als geen ander’, grapt Gerjanne. De keuze van de eigenaren om met Gerjanne in zee te gaan, werd gemaakt nadat het stel enkele stylisten had benaderd. Degene die met het beste voorstel kwam en de woonsmaak van de bewoners het beste aanvoelde werd gekozen om het project van A tot en met Z te begeleiden. Een droomklus dus! Zowel de positie van de keuken als de indeling van de bovenverdiepingen was een heikel punt. Het voorstel van Gerjanne voor de nieuwe indeling was gelukkig meteen in de roos. 


Ook het moodboard dat Gerjanne maakte als vertrekpunt werd gelukkig meteen goed ontvangen. De klassieke details van deze 18e-eeuwse woning vormden de basis. Om deze waardevolle elementen extra te benadrukken werd bewust gekozen voor een aantal moderne tegenhangers. Het advies was daarom om klassiek te combineren met design. Ook de keuzes voor het toevoegen van diverse kleurtinten als oker, paars, dieprood, brons en koper was meteen raak. ‘Een gewaagde combinatie waar velen van schrokken, maar de bewoners durfden het meteen aan!’ Door het op de juiste manier toe te passen is het namelijk een fantastische combinatie. ‘Keuzes die een klein beetje schuren leveren een zoveel spannender interieur op dan wanneer alleen maar voor de veilige modus wordt gekozen’, aldus Gerjanne.

‘Wat ik leuk vind aan mijn werk is om de opdrachtgevers aan de hand mee te nemen en ze verder te brengen dan dat ze zelf ooit hadden kunnen bedenken’, vertelt Gerjanne. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de keuze voor verschillende behangprints van het vooruitstrevende merk Elítis wat in diverse ruimtes is toegepast. Subtiel maar toch onmiskenbaar aanwezig! Zo vervangt bijvoorbeeld het afwasbare glansbehang in de keuken de traditionele tegeltjes boven het aanrechtblad en de oude lambrisering werd in ere hersteld door het prachtige ‘big croco’-behang van Elitis toe te passen op het onderste gedeelte. Een subtiel, maar fraai detail.

Ook belangrijk volgens Gerjanne is dat je de gekozen materialen, thema’s, kleuren en motieven door de hele woning heen inzet. Zo wordt het huis één geheel. Het rijke paars wat we in overleg met elkaar kozen als zijdebehang in de dressing en achter het bedboard op de slaapkamer komt bijvoorbeeld terug in de woonkamer in zowel het schilderij dat Gerjanne voor de bewoners liet maken, als in de dieppaarse stof van de bank.


Deze bank en alle overige meubelen kocht Gerjanne in overleg met de opdrachtgevers bij Meubelpark de Bongerd. Frank hielp samen met Gerjanne bij het uitzoeken van de juiste stoffen en meubelen. Materiaalkeuze, afwerking en uitstraling waren belangrijke aandachtspunten, maar ook praktisch zijn in gebruik en de totale sfeer werden hierbij niet vergeten. Als snel kwamen Gerjanne en Frank daarom uit op maatwerk. Iets wat de Bongerd prima kan verzorgen voor zijn klanten. Bijna alle meubelen in huis heeft Frank speciaal laten maken bij zijn leveranciers. De extra lange eettafel met bijpassende salontafel, de eetkamerstoelen en kasten zijn dus allemaal uniek. Uiteraard gingen ze hiervoor niet over één nacht ijs. In nauw contact met de bewoners werden vooraf staaltjes aangemaakt en ter beoordeling voorgelegd. Ook werden de bewoners uitgenodigd in de fabriek, waar met elkaar het zitcomfort en de belijning van de fauteuils werd doorgesproken. 


Nadat alle meubelen en hun stoffen waren gekozen zocht Gerjanne tot slot met de eigenaresse de raambekleding uit. Gerjanne: ‘Het klinkt misschien niet logisch, maar het was de ideale volgorde. Doordat we nog nergens rekening mee hoefden te houden, hadden we voor de meubels de vrijheid om te kiezen wat we mooi vonden. Hier hebben we de gordijnstoffen bijgepast.’


Om het geheel af te maken hebben Frank en Gerjanne tijdens het plaatsen van de meubels het huis verder aangekleed met een selectie van unieke decoraties uit de Bongerd. Met een wagen vol prachtige accessoires zijn ze ’s morgens voorgereden en hebben in één dag de woning helemaal afgestyled. Zij zijn met recht trots op dit meer dan fantastische eindresultaat.