0 artikelen € 0,00 » Afrekenen


Leen heeft smaak en gevoel voor stijl. De klassieke stijl wel te verstaan. Dat zie je aan de zorg waarmee hij zijn outfits kiest (lees: handgemaakte kostuums, mooie manchetknopen en een klassieke Italiaanse schoen met gesp), maar dat zie je ook terug in zijn bijzonder ingerichte appartement. Dit appartement weerspiegeld helemaal zijn persoonlijkheid. Dat begint al in de hal waarin een donkere vloer in combinatie met blauw paisley behang de toon zetten. Doordat de binnendeur voorzien is van ruitjes wordt je oog meteen naar de woonkamer getrokken, waar het blauwe kleurpallet zich voortzet. Hier aangevuld met klassiek okergeel en een drupje warmrood. Rondom het vloerkleed staat een strakke blauwe bank gecombineerd met twee klassieke lederen gecapitonneerde fauteuils, waarover een mooi wollen plaid hangt wat Leen kocht in Engeland. Erboven twee antieke lijsten met daarin foto’s van zijn voorvaderen en tevens naamgenoten. Donkere kersenkleurige eiken meubelen doen je wegdromen naar de prachtige interieurs van Ralph Lauren, maar worden niet zwaar op de hand dankzij de okergele gecapitonneerde eetkamerstoelen rondom de vierkante eettafel. Ook zijn de gordijnen van een bijzondere stof. Dankzij de speciale coating kleuren ze van blauw naar koper, afhankelijk van de lichtval.  


Tijdens de restyling van zijn appartement liep Leen aan tegen de stijl van zijn huidige keuken, die nog prima meekon, maar totaal niet paste in het totaalplaatje wat hij voor ogen had. Door de frontjes van deze keuken te laten spuiten en te voorzien van nieuwe klassieke greepjes kwam hij al een eind in de goede richting. Daarnaast liet Leen ook de kille witte wandtegels verwijderen en verving dit voor een prachtig afwasbaar behang van Elitis. De luxe bronstinten van het behang geven de keukenhoek warmte en combineren perfect bij de nieuwe greepjes. Tot slot werd zijn aanrechtblad met een speciale verf geschilderd in… jawel, koper. Een gewaagde keuze, zou het verkeerd gaan, dan zou Leen een nieuw aanrechtblad moeten bestellen, maar het pakte wonderwel uit. De voorheen steriele witte keuken is nu een klassieke parel geworden die nog lang meekan.

Vloer, gordijnen, behang, verlichting en meubelen. Leen vond het allemaal bij Meubelpark De Bongerd. Het voordeel van kopen op 1 adres was dat hij daardoor de mogelijkheid had alle combinaties bij elkaar te leggen om te bekijken of het totaalplaatje klopte. Hier kun je op de stofferingsafdeling net zo lang zoeken en testen tot je de ideale combinatie hebt gevonden. Uitgangspunt vormde hiervoor het paisley behang. Hierbij werden alle andere stoffen en materialen gecombineerd. Door te kiezen voor een statement-behang en deze vervolgens als leidraad te nemen voor je verdere interieur krijg je een veel gewaagder interieur, dan door te beginnen met het maken van veilige keuzes. Hoe paisleys, tartans, over-the-top Engelse woonaccessoires en vooral heel veel kleurrijke boeken samen kunnen komen tot een harmonieus interieur bewijst toch wel deze binnenkijker! Ook voor deze woonstijl kun je dus helemaal slagen bij onze woonwinkel!

Inmiddels is de mancave niet meer alleen het domein van Leen. Vlak na het betrekken van zijn appartement vond hij zijn droomvrouw met wie hij inmiddels gelukkig is getrouwd. Of zijn stijlvolle interieur hem daar misschien een handje bij heeft geholpen moeten we nog maar eens aan hem vragen….


De beste tips en tricks uit het appartement van leen

• Kies eerst een stof, accessoire of behang wat de aandacht trekt. Bouw daaromheen de keuzes van je overige stoffen en materialen op.
• Kleurcombinaties hoeven niet perfect te zijn. Juist niet! Laat de kleuren een beetje ‘schuren’, dat levert een veel spannender eindresultaat op.
• Vervang je binnendeuren voor deuren met ruitjes. Dit levert interessante doorkijkjes op en doet je ruimtes groter lijken.
• Bestel wat extra stof van bijvoorbeeld stoel of bank en laat hiervan sierkussens maken. Zo komt je stofkeuze elders terug in je interieur en dit zorgt voor eenheid.
• Zeker in een appartement is het soms goed passen en meten om de beschikbare ruimte zo voordelig mogelijk in te delen. Kies voor meubelen die je in iedere gewenste maat kunt bestellen. Zo kun je je ruimte het beste benutten.
• Naast het maken van een plattegrond is het een goed idee om de indeling van te voren op locatie te testen op ware grootte. Dit kan door met oude kranten de meubelen uit te leggen op de vloer en te kijken hoe de indeling bevalt.
• Dit is ook meteen het moment waarop je de aansluitpunten van je hanglampen kunt aangeven op het plafond!
• Laat de deurtjes van je (nog goede) keuken spuiten in een bijpassende kleur en voorzie ze van klassieke greepjes.
• Afwasbaar behang van Elitis met een tegelmotief vervangen hier de bestaande tegeltjes en zorgen voor een klassieke touch.
• Een vloerkleed markeert de zithoek. Belangrijk omdat in een appartement vaak de diverse functies van zitten, eten en koken zich in 1 ruimte bevinden.
• Een vierkante tafel zorgt voor een betere doorloopruimte. Daarnaast is het prettig converseren tijdens de maaltijden.


BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren