0 artikelen € 0,00 » Afrekenen

Wat als je na een maandenlange zoektocht nog steeds je ideale woning niet hebt gevonden? En wat als er wel een bovenwoning beschikbaar is - die dan weliswaar niet voldoet aan jouw favoriete woonsmaak - maar wel over een magnifiek uitzicht beschikt? Dan ga je alsnog overstag en maak je van de gedateerde bovenwoning een paleisje om van te dromen!  


Zo verging het het jonge stel waarbij we vandaag binnen mogen kijken. Na een rigoureuze verbouwing zie je werkelijk niets meer terug van de oorspronkelijke indeling en woonstijl van de vorige bewoners. Waar voorheen slaapkamers in Oud-Engelse stijl waren gesitueerd, bevindt zich onder de oude balken nu een sfeervolle woonkamer. De standaard paneeldeuren werden vervangen door moderne stalen exemplaren, met als bijkomend voordeel dat het daglicht vrij spel krijgt om door de ramen heen de overige ruimtes te verlichten. De aangrenzende ruimtes gingen daarbij ook meteen op de schop en zo onstond er een al even prachtige (woon)keuken waar menig interieurliefhebber verliefd op zou worden. Deze keuken met hoogglans zwarte fronten werd voorzien van een enorm Boretti-fornuis, de afzuigkap werd weggewerkt in een schitterende Belgisch hardstenen schoorsteenmantel.  

De bar met comfortabele krukken biedt ruimte tot een gezellige conversatie tijdens het koken of een snelle hap ‘s morgens tijdens het opstaan. Aan deze geslaagde metamorfose ging overigens een degelijke voorbereiding vooraf, waarbij dit stel al hun woonwensen van te voren duidelijk op een rijtje heeft gezet. Een robuuste eikenhouten vloer met extra brede plank, authentieke Raw Stones voor de keukenvloer, Elitis behang, de matte krijtverven van Painting the Past, een oude schouw van De Opkamer, deurbeslag van Dauby... Voor de kenners onder ons een mix van materialen en merken waar menigeen van droomt. En dan last but not least kozen ze voor een compleet interieur van Meubelpark de Bongerd. Hét adres voor liefhebbers van de landelijke woonstijl en tevens een woonwinkel met een zeer complete en uitgebreide collectie. Hier kon dit stel in 1 keer slagen voor zowel vloeren, deurbeslag, stoffering, meubelen en zelfs de mooiste woonaccessoires. Dit maakte het uitzoeken trouwens wel extra makkelijk! 


Door te kiezen voor voornamelijk één winkel of leverancier kun je alles in de voorbereidingsfase al meteen goed op elkaar afstemmen. Dit doordat je simpelweg alle stoffen, kleuren en materialen bij elkaar kunt leggen. En weer weg kunt leggen of veranderen… Net zo lang totdat je jouw ideale match hebt gevonden. En waarbij je uiteraard geadviseerd wordt door vakkundige mensen met jarenlange ervaring. Dat scheelt je in de uitvoeringsfase heel wat zoek- en denkwerk. De verbouwing bij dit stel liep dan ook op rolletjes en alles was ruim op tijd gereed. En het leuke is… Zag het er in de winkel op grond van staaltjes en proefstukjes allemaal al erg geslaagd uit, in werkelijkheid heeft het eindresultaat henzelf ook positief verrast. 


‘Uniek aan deze woning is de goed gelukte, landelijke basis, ondanks dat deze bovenwoning daar oorspronkelijk niet over beschikte’, aldus de styliste van Meubelpark de Bongerd. ‘Houten balken in de nok, krijtverf op de wanden, schitterende vloeren en een lekker nonchalante plofbank in een linnen uitvoering. Maar door het toevoegen van enkele grafische en modernere elementen heeft dit stel een heel eigentijds plaatje weten te creëren. Kijk maar eens naar de stalen deuren, waarvan het profiel subtiel terugkomt in het onderstel van de salontafel. Zo zijn ook de accessoires bewust van glas of in mat zwart gekozen in plaats van alleen maar oud en doorleefd. En dat is wat dit interieur nu precies jong en hip maakt. Leuk om te zien dat zelfs een woonstijl als de landelijke stijl zichzelf steeds kan blijven vernieuwen, juist door de persoonlijke draai die iedereen er weer op eigen wijze aan geeft.’  


BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren