0 artikelen € 0,00 » Afrekenen

Van de interieurs voor particulieren maakte Meubelpark de Bongerd afgelopen halfjaar een uitstapje naar het inrichten van een feestzaal. En niet zomaar een zaaltje… Nee, een schitterende nieuw gebouwde feestzaal in Franse stijl, met ruimte tot aan wel 500 personen. Een flinke uitdaging dus. Maar het resultaat mag er zijn en we hebben al menig compliment in ontvangst mogen nemen. Hoogste tijd voor een binnenkijker dus! Want het volume van zo’n feestzaal, daar beschikken we thuis niet over, maar de leukste ideeën kunnen natuurlijk wel prima ter inspiratie dienen voor onze woning!  


De basis van deze mooie zaal is klassiek, met een knipoog naar de Franse stijl. Denk aan extra hoge plinten (55 cm!) en prachtige sierlijsten langs koven, pilaren en plafonds. Metalen boogdeuren met een verfijnde roedeverdeling en aan de buitenzijde gevels opgetrokken uit verschillende bouwmaterialen. Binnen kozen we als tegenhanger voor een moderne high class-stijl. Een stijl die niet alleen wint aan populariteit in de woonwereld, maar ook nog eens heel geschikt is voor het inrichten van hotels, restaurants en conferentiezalen. Het chique tintje zorgt ervoor dat je je echt een avondje uit voelt, het klassieke sausje matcht met de bouwstijl en de moderne elementen zorgen voor het broodnodige contrast en geven een eigentijdse touch.  

Hoe dat er uit ziet in de praktijk? Durven is het toverwoord. Durven combineren! Strakke zwarte salontafels op een klassiek tapijt. Moderne minimalistische loungebanken, voorzien van een linnenlook-stof en volgegooid met sierkussens gemaakt van de meest chique woonstoffen. Franse kroonluchters in wolken aan het plafond. Maar ook een eigentijdse vloerlamp als de ‘Big loft’ van Layer by Adje.  


Wat betreft het kleurplan is hier gekozen voor een basispallet van diverse grijs- en antraciettinten, met allemaal een groene ondertoon. Op de wanden zit de kleur Salt van Painting the Past. De groene ondertoon van het grijs matcht mooi met het ‘Dusty Green’ van de lage kuipstoeltjes bij de ramen, in de dinerkaarsen en kussentjes. Het zorgt voor een frisse toevoeging en laat binnen en buiten mooi samengaan. 


Naast deze grijstinten is er ook veel gebruik gemaakt van zwart. Alle meubelen zijn uitgevoerd in zwart geschilderd eiken. Deze kleur komt ook weer terug in het staal van de deuren, de barkast, lampenvoeten en kussentjes van zwart satijn of lakstof. Accentkleur goud zorgt voor een vleugje glamour. Te denken valt aan de gouden poten onder de marmeren tafelbladen, de goudkleurige bekleding van de bar, maar ook in kleine details, zoals de goudkleurige motieven in de hockers en kussens.  


Ook de sfeervolle styling werd verzorgd door de Bongerd. Van de mooiste woonstoffen van Chivasso lieten zij kussens en hockers maken die allemaal weer verschillend zijn qua uitvoering, patroon en kleur, maar door binnen het kleurpallet te blijven toch allemaal wonderwel samengaan. Op de lage kasten tussen de tafels kwam prachtig glaswerk te staan in diverse rooktinten. Ook hier zie je weer de combinatie van modern en oud. Tussen het glaswerk door staan oude potten, ornamenten en olielampjes. Op de diverse salontafels liggen de mooiste koffietafelboeken uitnodigend klaar om doorgebladerd te worden en de marmeren dienbladen zijn gevuld met gekke en grappige ornamenten van Pols Potten. Kortom: aan ieder detail is gedacht!  


BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren