0 artikelen € 0,00 » Afrekenen

Wie al langere tijd gesetteld is krijgt vaak na 10 jaar de veranderkriebels te pakken. Meubelen zijn inmiddels niet meer zo mooi als toen je net startte, de gezinssamenstelling is veranderd, het huis is toe aan een flinke schilderbeurt…. Soms wordt er dan eerst nog een jaar getwijfeld. Gaan we verhuizen? Bouwen we een stukje aan? Sauzen we de muur in een meer eigentijdse tint en kopen we een nieuwe bank? Je kunt er voor kiezen om stap-voor-stap de boel eens aan te gaan pakken. Nadeel is dan wel dat je in een soort ‘overgangs-situatie’ belandt. Meubels van je beginjaren worden dan gecombineerd met nieuwe aanwinsten, de styling wordt hier-en-daar aangepast…. Daarom zie je steeds meer de tendens opduiken dan mensen in één keer compleet het roer omgooien. Liever nog een jaartje doorsparen voor dat nieuwe interieur en nog even tevreden zijn met de oude situatie om dan vervolgens in één rigoreuze verbouwing alles grondig aan te pakken en weer een nieuwe frisse start te maken, waar ze hopelijk weer voor jaren plezier aan beleven.

Voor deze laatste optie kozen de bewoners van deze klassieke vrijstaande woning. Dankzij gezinsuitbreiding waren de woon- en eetkamer wat aan de krappe kant geworden. De groene keuken was niet meer van deze tijd en ook was het huis dringend aan een goede schilderbeurt toe. Toen eenmaal de knoop werd doorgehakt om voor een complete metamorfose te gaan konden daarom tijdens de verbouwing ook de juiste keuzes gemaakt worden.  


Dit grote project startte met het bepalen van de juiste sfeer en stijl voor dit mooie huis. Op Pinterest werd samen met de styliste van De Bongerd een moodboards aangemaakt, waarin de favoriete plaatjes verzameld werden en zo borrelden de eerste ideeën op. Het fijne aan deze werkwijze is dat je nog voor de verbouwing start al heel goed weet welke kant je op wilt en je daardoor later veel makkelijker keuzes maakt. Eén van de favoriete plaatjes op het moodboards was een serre met zwarte kozijnen in combinatie met een interieur in vergrijsde zandtinten. Dit plaatje vormde het uitgangspunt voor de aan te bouwen serre en ook voor het latere interieur.

De schetsen voor de verbouwing werden bijna tegelijk uitgewerkt met de schetsen en keuzes voor het interieur. Een ideale manier van werken, omdat dit de mogelijkheid biedt om je interieur en woning helemaal op elkaar af te stemmen. Is er genoeg ruimte voor zitplaatsen? Komt de open haard wel mooi in het midden? Waar laten we het orgel? Waar komen de nieuwe lampen? Door de gekozen meubelen alvast op de plattegrond aan te geven, konden zelfs de toekomstige stroompunten al op de juiste plek worden ingetekend en kon er een mooi lichtplan worden uitgewerkt.  

In dezelfde fase werden ook de keuzes voor stoffen en kleuren gemaakt. Door alle staaltjes bij elkaar te leggen werd het een stuk eenvoudiger om vervolgens de juiste tegel voor de keuken te vinden, de mooiste kleur voor de hardstenen schouw en uiteraard de behangetjes en kleuren voor de wanden. Toen het plaatje eenmaal compleet was, werden de meubels ook meteen besteld. Wanneer je kiest voor maatwerk of meubelen in eigen stofkeuzes heb je nu eenmaal rekening te houden met een lange levertijd. Deze viel nu mooi samen met de verbouwing, zodat niet lang nadat de woning was opgeleverd ook de meubels bezorgd konden worden. En dat is natuurlijk het allerleukste… Dat als je verbouwing echter de rug is, je niet eerst terug hoeft naar je oude meubelen, maar ook de nieuw gekozen woonstijl meteen doorgevoerd kan worden. Meubelpark de Bongerd had inmiddels op grond van de tekening ook al voldoende stof besteld voor de gordijnen en de stoffeerder ingepland. Omdat we pas exact konden inmeten op het moment dat de verbouwing vergenoeg gevorderd was, ging er op deze manier niet onnodig tijd verloren. 


Meestal is het een spannend moment als de meubelen bezorgd worden, maar dankzij de goede voorbereidingen viel alles meteen op z’n plaats. De twee identieke banken van het merk Olav werden zoals bedacht tegen over elkaar geplaatst. De twee gecapitonneerde fauteuiltjes daar tussenin. Een salontafel en bijpassende side-table van Keijser & Co zorgen dankzij het zwarte onderspel voor een grafisch contrast. De grote ronde hocker werd nonchalant bij de nieuwe haard geschoven en in de hoek van de nieuwe woonkamer kwam een kleine ronde eettafel met 4 stoelen te staan. Het orgel verhuisde naar de opkamer (waarbij een werkelijk schitterend detail is dat de nieuwe visgraatvloer via de traptreden keurig was doorgelegd) en hier kwam een gezellig loungebankje te staan.

De inmiddels gerenoveerde keuken werd voorzien van een nieuwe - extra lange - eettafel met fijne stoelen en een grote zwarte buikkast. Leuk detail is dat de greepjes van de keuken ook via de Bongerd zijn geleverd. Deze zijn van het merk Dauby. 


Daarna was het tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten. In de oriënterende fase kwam de voorliefde voor heideroze tinten al bovendrijven… Deze kleur was al toegepast door de keuze voor een grote ronde fluwelen hocker in de favoriete tint van het stel en tevens in het zijden Elitis-behang in het kleine opkamertje. Door dit kleurthema verder door te voeren in de accessoires werd het plaatje echt ‘af'. Ook zorgt het kiezen van een accentkleur voor een speelse noot in dit verder zo harmonieuze interieur.

De nieuwe lampen, kussens en overige accessoires komen allemaal van Meubelpark de Bongerd. Nu de leefruimtes een stuk groter zijn geworden en er ook gekozen is voor grotere meubelen was het ook een aanrader om te kiezen voor grote objecten en accessoires. Kleine prulletjes verdrinken al snel in de ruimte, mits je ze groepeert. Nu het eenmaal af is kunnen we concluderen dat ook dit weer een geslaagde metamorfose is. De bewoners voelen zich opnieuw helemaal thuis in hun eigen huis. 


BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren