0 artikelen € 0,00 » Afrekenen

 


Op social media hebben we onlangs een leuke win-actie gehouden. De inzet? Post foto’s van jouw interieur met items die je hebt gekocht in onze winkel. De prijs? Een professionele fotoshoot, waarbij onze vaste fotograaf en een topteam van De Bongerd het interieur op professionele wijze vastleggen. En zo geschiedde…. Kijk je mee in deze prachtige woning - met een interieur van De Bongerd - in Leiden? 


De bewoners van dit prachtige huis wonen hier eigenlijk nog helemaal niet zo lang. Ja, ze woonden al wel in Leiden en zelfs in dezelfde wijk als waar hun nieuwe woning staat. Echter, hun vorige huis had een strakke en moderne architectuur. Toch niet helemaal de smaak van de bewoners. Toen dit prachtige pand te koop kwam hebben ze daarom direct gereageerd en een bezichtiging gepland. En al snel bleek deze woning inderdaad hun droomwoning te zijn. Gebouwd in 2008 in een authentieke bouwstijl, maar voorzien van alle gemakken en comfort van nu. Zelfs de kleuren op de muur waren helemaal naar het zin en komen perfect tot hun recht in combinatie met hun huidige interieur.


Een nieuwe woning vroeg om nieuwe meubelen. In de woonbladen kwamen ze Meubelpark De Bongerd tegen, waarop het stel besloot een kijkje te gaan nemen in onze winkel. Dick Hoogenraad heeft ze geadviseerd bij de keuzes voor de nieuwe meubelen. En daar zijn ze nog steeds erg blij mee. Omdat ze twee kinderen hebben wilden ze hun interieur vooral rustig houden. In de winkel kozen ze voor een grote hoekbank in een donkerblauwe stof. Een echte gezinsbank…. Het wat strakkere model staat in leuk contrast met de klassieke details van de woning zelf en met de zachte vormen van de draaistoel ‘spinder’. Op advies van Dick kozen ze voor deze stoel een warme gele stof. Zo maakt deze een echt statement in de ruimte.


Dick: “Bij het kiezen van de kleuren is het altijd belangrijk om aan te voelen wat de smaak van de klant is. Al snel kwam ik er achter dat er best kleur gebruikt mocht worden. Blauw was favoriet. Een mooie wat stevigere tegenhanger bij de neutrale  basis. Toen was de link naar oker snel gemaakt. Dit zorgt weer voor een warme touch.”


Hoewel de woning nog maar 10 jaar oud is, lijkt het net of hij er al veel langer staat. Dat komt door de wijze van bouwen en de prachtig uitgewerkte details die door de vorige bewoners al zijn aangebracht. Denk hierbij aan de mooie visgraatvloer, maatwerk inbouwkasten en zandstenen schouw. Maar ook elementen als de hoge ramen in jaren ’30 stijl dragen bij aan de historische uitstraling van deze woning. De radiatoren zijn mooi weggewerkt achter een op maat gemaakte bekleding, die doorloopt in de vensterbank. Dankzij de shutters kan er gespeeld worden met het daglicht dat rijk de kamer binnenstroomt. De bewoners hebben ontzettend geluk gehad dat al deze details al aanwezig waren. Is dat in jouw woning niet het geval dan is het zeker een aanrader om je ook over je basis (vloeren, wand- en raambekleding) goed te laten adviseren, zodat meubelen en basis straks samen één sfeervol geheel vormen. 


Tot slot nemen we ook een kijkje in de keuken. Deze hebben de vorige bewoners laten maken door Tinello uit Kaatsheuvel en was net zoals de rest van de woning helemaal naar het zin. Wel nieuw zijn de eettafel en de fijne stoelen. De massief eiken tafel heeft Dick speciaal op maat laten maken voor deze keuken. De eetkamerstoelen zijn van het Nederlandse kwaliteitsmerk Olav Home. Het uitstekende zitcomfort nodigt uit om lekker lang na te tafelen. Leuk detail is de keuze van de stoffen voor de bekleding van deze stoelen. Door te kiezen voor 4 verschillende tinten van dezelfde stof is er een speelse uitstraling gecreëerd. Een heerlijk plekje om eens met een kop koffie te genieten van de nieuwe woning.