0 artikelen € 0,00 » Afrekenen

Week 12 - Easter in country style

Dyed eggs

Dyed eggs

Eieren beschilderen deed je misschien als kind al. Een leuke traditie om in ere te houden. Maar wij snappen natuurlijk dat het nu niet meer gaat om een zo bont mogelijk geheel, maar om een mooie stilleven dat matcht met je interieur. Wij gingen dit jaar voor een schaal vol eieren die zich prima thuis voelt in de landelijke woonstijl. Kook de eieren eerst hard. De witte eieren mogen wit blijven. De overige eieren hebben we geschilderd in effen zwart en trendkleur goud. Kleine kwarteleitjes en veertjes maken het plaatje compleet! Tip: de proefpotjes van Painting the Past zijn hiervoor ideaal.

Spring green

Spring green

Een toefje groen in het interieur doet het altijd goed. Hier vroeg het houten laddertje om een decoratie in landelijke stijl, maar zo’n toef doet het ook altijd goed aan je kastdeur, voordeur of op een oud luik. Voor deze toef gebruikten we kastanjetakken, eucalyptus, buxus en wat speelse kronkeltakken. In het midden bonden we er twee bloembolletjes tussen (eerst even het grond afspoelen!). En omdat het bijna pasen is kleefden we wat kleine veertjes en kwarteleitjes tussen de takken. Afbinden doe je uiteraard met een stoer stuk touw.

Egg shell candlelight

Egg shell candlelight

Een leuke tip om je restanten kaarsvet eens her te gebruiken. Ook je lege eierschalen mag je deze week bewaren. Zet de eierschalen even in een eierdoos. Koop nieuwe lonten en zet die alvast met een drupje kaarsvet vast aan de bodem van de eierschil, zodat ze niet kunnen gaan zweven. Smelt je resten kaarsvet au bain marie in een pannetje. Giet het voorzichtig in de eierschalen. Knip de lonten op maat en geniet van het feeërieke kaarslicht door je schalen heen.

Easter bouquet

Easter bouquet

In deze sobere en stoere styling voelen knalkleuren zich niet thuis. Daarom hielden we ons ‘boeket' eveneens sober. Een aantal kastanjetakken in een mooie kan is een echte voorbode op de lente. Soms is ‘less’ gewoon echt even ‘more’! Zeker als de kastanje straks gaat uitlopen en de fluweelzachte frisgroene blaadjes uit de knoppen piepen. Meer voordat het zover is vulden wij dit boeket aan met een aantal mooie parelhoenveren. Een perfecte kleurmatch met deze kan.

Tafel 95x60 cm oud hout
Shop now
Tafel 95x60 cm oud hout
€ 499,00
Oorfauteuil
Shop now
Oorfauteuil
€ 495,00
Green Tea NN52 verf Painting the Past
Painting The Past Shop now
Green Tea NN52 verf Painting the Past
vanaf  € 35,00
Sidetable Oud Hout II
Shop now
Sidetable Oud Hout II
€ 699,00
Dekselpot Ventosa grijs
Shop now
Dekselpot Ventosa grijs
€ 25,50
Bestek Lucie zeegroen
Côté Table Shop now
Bestek Lucie zeegroen
vanaf  € 4,50