0 artikelen € 0,00 » Afrekenen

Week 43 - How to create a decorated wall?

1: Colour theme

1: Colour theme

Hoe je zelf doet, zo'n cool wandje creëren? Het ziet eruit alsof wij alles bij elkaar gegooid hebben en het toevallig leuk uitpakte. Maar hier zitten wel degelijk een paar trucjes achter. Om te beginnen: kies een kleurthema. Wij kozen voor vergrijsde tinten zand en mint, met als pittige tegenhanger een zwart accent! Binnen dit kleurthema heb je natuurlijk allerlei nuances die prima kunnen. Oud hout en verweerd metaal zijn eveneens zo'n themaatje wat steeds terugkomt.

2: unique items

2: unique items

Extra bijzonder wordt jouw wandje wanneer je een aantal unieke items weet toe te voegen. Wat denk je bijvoorbeeld van de oude Engelse straatnaamborden? Of een paar brocante huisnummers? Die tennisracketspanner die nog van je opa is geweest. In combinatie met wat nieuwe items ontstaat er vanzelf een unieke mix en start er een stukje 'story telling' waardoor je naar je wandje kunt blijven kijken.

3: aligning items

3: aligning items

Hangt alles zomaar kris kras aan de muur? Nee, als je goed kijkt zijn een aantal zaken bewust uitgelijnd. Dit doe je om rust te creëren. Kijk maar: de 2 straatnaamborden, de klok en de krans... Je kunt er links bijna een liniaal naast leggen. Of het bordje Enjoy, de cijfers, tennisrackethouder en nog een bordje, aan de bovenzijde hangen ze allemaal even hoog. Zij repeteren de natuurlijke lijn van de lambrisering. Om te voorkomen dat het saai wordt overtreed je deze regel expres een paar keer. Het gaat dus om het evenwicht tussen strak uitlijnen en speels verspringen. Tip: knip anders de formaten van je deco eerst uit papier en schik daarmee net zolang tot je de ideale compositie hebt gevonden.

4: Finishing touch

4: Finishing touch

Als alles hangt komt het leukste gedeelte. Het afstylen kan gaan beginnen. Het is leuk om hier wat spannende materiaalkeuzes toe te voegen, zoals de hocker van geitenhuid, de leren stoel... Of wat denk je van de wat strakkere vaasjes... Deze zorgen voor een fris contrast met alle oude items. En die speelse tak naast het buffet zorgt voor een natuurlijke verbinding van je wandje met de rest van de ruimte. Zo vloeit alles mooi in elkaar over.

Rustieke Kaars Warm Grijs
Shop now
Rustieke Kaars Warm Grijs
vanaf  € 3,95